Hoe herken ik een hulphond?

Hulphonden zijn te herkennen aan het logo van de school op hun dekje of tuig. Van scholen die zijn aangesloten bij de Assistance Dogs International (ADI) en de Assistance Dogs International Europe (ADEu) mag je verwachten dat zij naast een herkenbaar tuig beschikken over een pasje met daarop de benodigde gegevens. Een andere manier is nagaan of honden afkomstig zijn van scholen die zijn aangesloten bij een van de volgende officiële federaties: Internationale Federatie van Geleidehondenscholen (IGDF) en de Internationale Federatie van Assistentiehonden (ADI).

Op dit moment is er nog geen officieel internationaal keurmerk. Wel wordt er op Europees niveau gewerkt aan standaardisering die daar duidelijkheid in moet scheppen.

Hieronder staan foto’s van een aantal tuigen en dekjes van de verschillende scholen. Dit overzicht wordt continu aangevuld.

 

 

hulphond shoot
hond en baasje
Labrador in tuig
tuig foto servicedogs
tuig foto BultersMekke

Doe mee

Als ondernemer kun je op verschillende manieren gastvrijheid tonen. Vraag een pakket aan om jouw medewerkers voor te lichten of bestel de raamsticker om te laten zien dat hulphonden bij jou in de zaak welkom zijn.