Tandarts assistente hulphond is welkom

Daphne is preventie assistente bij TandartsUdenZuid

‘Een jaar geleden kwam er voor het eerst een hulphond mee met een patiënt. Als hondenliefhebber vond ik het leuk om een hond in de praktijk te hebben. Ook zag ik hoeveel baat de patiënt had van de aanwezigheid van de hond. Het was fijn dat ze haar maatje bij zich had.
De patiënt vroeg waar ze de hond het best kon plaatsen en het maakte ons niet uit. Op een commando van de baas ging de hulphond braaf op de grond naast de tandartsstoel liggen.

Dat was voor ons geen enkel probleem. Onze ruimtes zijn groot genoeg en afgesloten, dus andere patiënten hebben er geen last van.
Hygiëne is in onze praktijk uiteraard erg belangrijk, maar patiënten met een hulphond hebben die hond niet voor niks. Ze hebben ze echt nodig. Voor een hulphond maken we graag een uitzondering in de behandelkamer. Ook omdat we weten dat ze goed luisteren en prima zijn opgevoed.

Patiënten met een hulphond zijn op elk moment van de dag welkom. We leggen ze uit dat woensdag- en vrijdagmiddagen druk zijn, omdat we dan veel kinderen in de praktijk hebben. Mochten ze evengoed dan willen komen, dan vinden wij het prima. Wel vinden we het prettig als ze van tevoren aangeven dat er een hulphond mee komt. Dan kunnen we daar rekening mee houden.’

‘Voor patiënten met een hulphond maken we een uitzondering, want ze hebben ze gewoon nodig’
— Daphne Swinkels

Deel je ervaring

#eenhulphondiswelkom

Laat iedereen zien dat mensen met een hulphond welkom zijn in jouw zaak! Deel je tips en ervaringen via social media met #eenhulphondiswelkom.

Ondersteund door:

Ook je schouders onder deze campagne zetten? E-mail ons!